Mor el cronista local Josep Bacardit

L’Associació Cultural perd un dels seus baluards, coautor de tres llibres sobre història local i articulista de la revista ‘Quaderns’

Barcadit, mostrant una de les fotos històriques publicades al grup de Facebook 'Tu no eres de Montcada si...'
Pilar Abián

L’Associació Cultural està de dol per la mort d’un dels motors de l’entitat, Josep Barcardit (Sant Joan de Vilatorrada, 1949), molt conegut al municipi com a cronista local i especialment popular des que va començar a publicar imatges històriques i obituaris al grup de Facebook ‘Tu no eres de Montcada si…’, amb més de 7.300 membres. Bacardit, que ha mort sobtadament a conseqüència d’una embòlia, va ser coautor amb el també desaparegut Ricard Ramos de tres llibres sobre el municipi –‘La mare de Déu del ciment’ (2010), ‘Alcaldes, batlles i afers d’un poble’ (2012) i ‘940 dies. La Guerra Civil a Montcada’ (2014)– i va publicar desenes d’articles a la revista ‘Quaderns’, de l’Associació Cultural. 

Del 1999 al 2000 també va ser regidor a l’Ajuntament pel PSC i, posteriorment, membre actiu de la Plataforma pel Soterrament i la Plataforma Antiincineració. En l’actualitat, formava part del Consell d’Administració de Montcada Comunicació. La cerimònia de comiat es farà diumenge, a les 10h, a l’església de Santa Engràcia.

La Veu va entrevistar Bacardit al desembre del 2019 per parlar sobre la seva afició a la història local.

Condolències del PSC

Els socialistes de Montcada s’han sumat a les mostres de condol amb un comunicat on lamenten la mort de qui va ser regidor i militant del PSC. “Josep va ser un home fabulós, amb un humor únic. Se’ns va una gran persona”, ha manifestat el primer secretari del partit, Bartolo Egea.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari